Extra virgin olive oil
EUROPEAN
Blue labelThe result of a careful selection of the best Mediterranean oils.
The Blue Label extra virgin olive oil, is the result of a careful selection of the best oils from the Mediterranean basin. Perfect for those looking for an oil to be used in daily preparations, it is ideal for use in cooking, it also lends itself to combinations with pasta dishes, salads, vegetables, meats and fish dishes.
Vegetables, first courses, white meat, fish.
PAIR IT WITH
Salads
PAIR IT WITH
First Courses
PAIR IT WITH
Pesto and vegetable sauces
PREMI E RICONOSCIMENTI
Certificato da Organismo di Controllo Autorizzato dal Mipaaft
Extra virgin olive oil is the wonder that comes from the olive
European product blue label
SPECIAL FEATURES AND SENTORS
TASTE AND SENTOR: Characterized by a light and soft fruitiness, with round and delicate notes. Ideal for those looking for a sweet oil to be used in daily preparations, with a very low spiciness and a delicate structure.
TERRITORIO
Grada orientale
L’olio Extravergine di oliva Garda DOP Orientale è prodotto sulla sponda veronese del Lago di Garda, ed è estratto prevalentemente dalla varietà di olive “Casaliva”, tipica della zona.
PERCHè EXTRAVERGINE
L'Extravergine è la meraviglia che viene dall'oliva. Per fregiarsi di questa classificazione, il nostro olio deve essere ottenuto tramite processi meccanici a freddo, senza alcuna raffinazione, e deve rispondere a determinate caratteristiche organolettiche che includono colore, odore e consistenza, nonchè un basso tasso di acidità.