DOP extra virgin olive oil
DOP Veneto Valpolicella
Oil, from the same lands as Valpolicella wine.
Veneto Valpolicella DOP extra virgin olive oil comes from a territory with a high vocation for taste. Excellent on carpaccio, boiled vegetables and pulses, grilled meat and fresh cheeses.
PAIR IT WITH
Fresh cheeses
PAIR IT WITH
First courses
PAIR IT WITH
Canapes
AWARDS AND ACKNOWLEDGMENTS
Certificato da Organismo di Controllo Autorizzato dal Mipaaft
Extra virgin olive oil is the wonder that comes from the olive
DOP silver label
Pairs well with:
Vegetables, pulses, carpaccio, fresh cheeses.
SUGGESTED USE:
Raw (it can also be used during cooking).
TERRITORY
Valpolicella
Veneto Valpolicella PDO extra virgin olive oil comes from an area with a very high taste vocation. The flavour is light and balanced, with pleasant notes of ripe fruit.
PERCHè EXTRAVERGINE
L'Extravergine è la meraviglia che viene dall'oliva. Per fregiarsi di questa classificazione, il nostro olio deve essere ottenuto tramite processi meccanici a freddo, senza alcuna raffinazione, e deve rispondere a determinate caratteristiche organolettiche che includono colore, odore e consistenza, nonchè un basso tasso di acidità.