Extra virgin olive oil
ITALIAN
Black LabelOnly from olives grown, harvested and processed in Italy.
The Black Label extra virgin olive oil is particularly suitable for using raw, it is ideal for seasoning carpaccio, bruschetta, salads, soups, pulses and artichokes and for use in all the most flavourful dishes.
PAIR IT WITH
Artichokes
PAIR IT WITH
Pizza, bruschetta and foccacia
PAIR IT WITH
Grilled vegetables
AWARDS AND ACKNOWLEDGMENTS
23-03-19 |
16° CONCORSO OLEARIO INTERNAZIONALE AIPO D'ARGENTO |
ITALIANO FRUTTATO LEGGERO |
PRIMO CLASSIFICATO |
ETICHETTA NERA |
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Extra virgin olive oil is the wonder that comes from the olive
Italian black label
Pairs well with:
Vegetables, bruschetta, pulses, soups, red meat.
SUGGESTED USE:
Raw (it can also be used during cooking).
TERRITORIO
Grada orientale
L’olio extravergine di oliva Garda DOP Orientale è prodotto sulla sponda veronese del Lago di Garda, ed è estratto prevalentemente dalla varietà di olive “Casaliva”, tipica della zona.
PERCHè EXTRAVERGINE
L'Extravergine è la meraviglia che viene dall'oliva. Per fregiarsi di questa classificazione, il nostro olio deve essere ottenuto tramite processi meccanici a freddo, senza alcuna raffinazione, e deve rispondere a determinate caratteristiche organolettiche che includono colore, odore e consistenza, nonchè un basso tasso di acidità.